02.10.2020

SOTAH započeo s radom

Dana 01. listopada 2020. svim ovlaštenim radionicama za ispitivanje tahografa omogućeno je podnošenje zahtjeva za naručivanje „Potvrde o ispitivanju tahografa“ i pripadajućih zaštitnih folija  u aplikaciji za evidenciju poslova radionice koja je integralni dio SOTAH-a. U razdoblju od 1. do 14. listopada 2020. svi voditelji radionica obvezni su kroz sustav SOTAH podnijeti zahtjev za izdavanje obrazaca Potvrda o ispitivanju tahografa i pripadajućih zaštitnih folija. Moguće je naručiti minimalno 50 komada. Voditelj radionice u aplikaciji za evidenciju poslova radionice koja je integralni dio SOTAH-a potvrđuje primitak obrazaca. Rok za potvrdu primitka obrazaca „Potvrda o ispitivanju tahografa“ i pripadajućih zaštitnih folija je 30. listopada 2020.

Od 02. studenog 2020. svim korisnicima sustava u ulozi koja im je dodijeljena unutar radionice biti će omogućeno bilježenje provedenih aktivnosti u sustavu SOTAH. Tijekom mjeseca studenoga 2020. bit će omogućen rad i u sustavu SOTAH i u postojećoj aplikaciji INTEGRA.

Aplikaciji za evidenciju poslova radionice koja je integralni dio SOTAH-a pristupa se isključivo putem poveznice https://sotah.hr/. Autentikacija i pristup SOTAH-u ostvaruje se posredstvom Nacionalnog identifikacijskog i autentikacijskog sustava (NIAS) i  to korištenjem vjerodajnica sigurnosne razine 3 ili više. Lista prihvaćenih vjerodajnica nalazi se na središnjem državnom portalu https://gov.hr. Korisnik je odgovoran za pribavljanje vjerodajnice te za njenu savjesnu uporabu i čuvanje.

U aplikaciji za evidenciju poslova radionice koja je integralni dio SOTAH-a bilježit će se aktivnosti:

  • praćenje životnog ciklusa (naručivanje, zaprimanje i korištenje) obrazaca „Potvrda o ispitivanju tahografa“ i pripadajućih zaštitnih folija,
  • otvaranje Kontrolnog lista,
  • evidentiranje aktivnosti radionice i tehničara te izdavanje Potvrde o ispitivanju tahografa
  • pristup izvještajima o provedenim ispitivanjima.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju na besplatnom broju telefona  0800 0440 i
e-mailu: info@sotah.hr

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam